Cégünk az alkoholos erjesztéshez a legmodernebb biotechnológiai lehetőségeket biztosítja.

A borászati élesztőkkel tökéletes alkoholos erjesztést lehet megvalósítani, melyhez megfelelő tápanyagellátását és feltárást biztosítanak a különböző összetételű erjesztési tápanyagok és enzimek széles választéka.

Az alkoholos erjesztés alatt és azt követően irányított almasavbontáshoz biztosítunk széles választékú és megbízható almasavbontó törzseket, melyek alkalmasak együttes és egymást követő beoltásra az alkoholos erjedés alatt, továbbá ezen baktérium törzsekhez biztosítunk legmegfelelőbb tápanyag ellátási anyagokat.

Termékeink

Borászati élesztők

Széles körű alkalmazási lehetőséggel számos Cerevisiae és Bayanus törzs választékkal rendelkezünk, ahol a legkülönfélébb technológiai alkalmazáshoz biztosít erjesztést az élesztő kultúra. A frissen beérkezett alapanyag legjobb beoltását teszi lehetővé, mely esetében tudatos irányított erjesztést lehet megvalósítani. A megfelelő életképességű sejtek biztos megoldást kínálnak, az egyes törzsek különböző erjesztés kinetikával rendelkeznek, melynek tudatos alkalmazása a modern borkészítés elvárása.

 

A hagyományos cerevisiae és bayanus törzseken kívül mára széles non-saccharomyces törzs áll a borászok rendelkezésére.

Lehetőség van Torulaspora delbrueckii, Kluyveromyces thermotolerans és Pichia kluyvery törzs tudatos alkalmazására.

 

A technológiában az alkalmazásukkal a biotechnológia teljesebbé válik, ezen törzsek az erjesztés elején vesznek részt az alkohol képzésben és minimális alkohol tűrésük miatt csak az erjesztés első néhány napján aktívak, majd elpusztulnak, de ezen idő alatt, míg a normál cerevisiae törzs nem szaporodik el, már ők életképesen jelen vannak és az erjesztés első szakaszában pozitív irányba viszik az erjesztés minőségét.

A törzsek használatával

a bor kerekebbé és komplexebbé tehető.

Almasavbontó kultúrák

A baktérium törzsekből széles választékot kínálunk, mely lehetőséget ad a technológusnak az igény szerinti legjobb törzs kiválasztására. Az egyes törzsek különböző körülmények között dolgoznak jól, bizonyos törzsek könnyen alkalmazkodnak az alacsony hőmérséklethez, magasabb kén tartalomhoz, magasabb alkoholhoz, alacsonyabb pH-hoz. Van olyan törzs, mely nem termel diacetilt, ezzel nem visz vajas ízt az almasavbontásba, ezzel a bor friss és gyümölcsös ízérzetű marad. Az almasavbontáshoz legtökéletesebb tápanyag ellátást is tudunk biztosítani, mely sok esetben meghatározó a technológia sikerességében.

Erjesztési tápanyagok

Az erjesztés megfelelő tápanyag ellátásához elengedhetetlen szükséglet a jó tápanyag ellátás management. A természetes autolizált élesztőkből származó tápanyagok összetétele nagyon eltérő.

Borászati enzimek

Az enzimek széles választéka áll rendelkezésünkre, ahol az egyes aktivitások jól ismertek. Jól használhatók az enzimek a szőlőfeldolgozáshoz, lé kinyeréshez, must tisztításhoz és must aromaanyag feltárásához. Az egyes aktivitások jól meghatározhatóak, így a tudatos alkalmazása hozzájárul a must minőségének javításához és könnyebb kezelhetőségéhez. Az enzimek aktívak és nem csak a rövid távú, hanem a hosszú távú előnye is jól használható.

Karakterizáló tápanyagok

A tápanyagellátásban kevésbé számottevő a hatása, de egyes specifikációban garantált összetevője karakterizáló hatású, mely nagyban hozzájárul a bor karakterisztikájához. Ezzel lehetőség van bizonyos összetevők bejuttatására bizonyos célokkal, mint például a glutation – aroma anyag megőrzés, poliszacharid - színstabilizálás, szterinek és lipidek – toxikus anyagok eltávolítása, mannoprotein – komplexebb ízérzet kialakításáért felelős.

Ha borászattal kapcsolatos kérdése van akkor válassza a kapcsolatfelvétel valamely módját az alábbi gombra kattintva.

Szendei Gergő

Borász

TEL.: +36 96 215-711

Kapcsolat