Borászat

február 24.

szerző: Szendei Gergő

2016

Az MTKI Kft. megtartotta II. Borászati Szemináriumát

Az MTKI kiemelt célja a borászati iparág erősítése, szakmai támogatása és fejlesztése, ezért évről évre igyekszik egyre nagyobb szerepet vállalni a boriparban, amelyhez nagyban hozzájárulnak a szakmai rendezvények is.

Idén, 2016. február 24-én, második alkalommal került megrendezésre Borászati Szemináriumunk a budafoki Soós István Borászati Szakközépiskola közreműködésével. Az esemény célja Magyarországra hozni azon innovatív, új-világi és nyugat-európai technológiákat, amelyek nem, vagy csak részben találhatóak meg Magyarországon. A rendezvényen megszerzett új ismeretek segítik a hazai borászokat abban, hogy olyan borokat alkossanak, amelyek igazodnak a pincészetek egyedi arcához, miközben minőségük sem marad el a nyugati versenytársakétól.

A szemináriumon számos magyar borász vett részt, és olyan szaktekintélyek tartottak előadást - elsősorban az erjesztés és az almasavbontás témájában-, mint Marco Razzauti (Chr. Hansen), Jean Jacques Bourdallé (Fermentis), Nyitrainé dr. Sárdy Diána tanszékvezető, egyetemi docens és Dr. Habil Magyar Ildikó egyetemi docens.

 

Az iparág képviselői amellett, hogy megismerkedhettek a legújabb technológiákkal, közel harminc féle bort kóstolhattak meg, köztük olyanokat is, amelyek a bemutatott technológiák alkalmazásával készültek. Mindezek mellett a rendezvény lehetővé teszi új kapcsolatok kiépítését, valamint a meglévő kapcsolatok elmélyülését a borászok és a gyártók, alapanyag-forgalmazók között.

 

Az előadóknak és a vendégeknek ezúton is köszönjük a részvételt!

 

Bízunk benne, hogy a jövőben még több hasonló, kellemes hangulatú, színvonalas rendezvényen találkozhatunk a szakma minél több képviselőjével.