A nyerstej-minősítő laboratórium szolgáltatásai:

  • Aciditás (pH)
  • Clostridium tyrobutyricum spóra szám
  • Fagyáspont (Tejidegen víztartalom)
  • Fehérjetartalom
  • Gátlóanyag-tartalom
  • Kazein-tartalom
  • Tejcukortartalom
  • Mikrobaszám
  • Savfok
  • Szomatikus sejtszám
  • Valódi fehérjetartalom
  • Zsírmentes szárazanyag-tartalom
  • Zsírtartalom

A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Kutató-Élelmiszervizsgáló és Nyerstej Minősítő Laboratóriuma a 16/2008. (II. 15.) FVM–SZMM együttes rendelet a nyers tej vizsgálatáról alapján végzi a termelői nyers tej árkonzekvens minősítését.

 

A nyerstej-minősítő laboratórium szolgáltatásai:

A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Kutató-Élelmiszervizsgáló és Nyerstej Minősítő Laboratóriuma a 16/2008. (II. 15.) FVM–SZMM együttes rendelet a nyers tej vizsgálatáról alapján végzi a termelői nyers tej árkonzekvens minősítését.