Természetes színezékek

A természetes összetevők használata jelenleg az elsőszámú trend az élelmiszerek és italok előállításánál. Az élelmiszerek kiválasztásában nem csak az íz a döntő. A fogyasztók elvárásai egyre nagyobbak az élelmiszerek megjelenésével kapcsolatban, a vonzó és étvágygerjesztő termékeket keresik, anélkül, hogy azok mesterséges színezékeket tartalmaznának.

 

Természetes színezék családunk az E-Color™ egy komplett választéka a nagy teljesítményű színező adalékanyagoknak, melyeket természetes nyersanyagokból vontak ki és izoláltak.  E-számos színezékeink lehetővé teszik a pontos szín célok elérését, megfelelnek az EU előírásoknak. Bizonyos E-számos színezékeink jogszabályban meghatározott feltételekkel használhatók egyes zsírokhoz.

 

Bővebb információ:

Színező élelmiszerek

Természetes, E-szám mentes színező élelmiszer családunk a VegeBrite™. A választékban található színező élelmiszerek gyümölcsök, zöldségek, ehető virágok és algák koncentrátumából készülnek. A VegeBrite™ termékcsalád kiválóan teljesít, élénk árnyalatokról gondoskodik az alkalmazások széles körében. „Clean label” alternatívát nyújt a gyártók számára.

 

Bővebb információ:

Természetes antioxidánsok

Termékválasztékunkban egy sor innovatív természetes növényi kivonat található, melyek képesek helyettesíteni a kémiai antioxidánsokat. Ezek a természetes összetevők meghosszabbítják a húskészítmények eltarthatóságát, anélkül, hogy károsan befolyásolnák azok ízét, megjelenését. Több közülük „clean label” alternatívát nyújt.

 

Rozmaringkivonatok: természetes alternatívái a kémiai antioxidánsoknak, aktív hatóanyagaik a rozmaring növényből származnak, tökéletesen oldhatóak, ezáltal maximális a hatékonyságuk. Rozmaringkivonataink folyékony és por formában is elérhetőek és védik azon élelmiszereket, amelyek érzékenyek a hő, fény, pro-oxidáns vegyületek által indukált oxidációra a feldolgozás és tárolás során. Meg tudják óvni ezen élelmiszereket az avasodástól, íz- és színvesztéstől. A StabilEnhance® termékcsaládba tartozó termékek karnozolsavra és karnozolra standardizálva kerülnek forgalomba, E-számos természetes adalékanyagként (E392), a jogszabályokban meghatározott feltételekkel használhatók zsírokhoz és olajokhoz.

 

Bővebb információ:

Oleorezinek, esszenciális olajok

NAT arom™ termékcsaládunk gazdag palettáját kínálja a növényi kivonatoknak, oleorezineknek, esszenciális olajoknak, több mint 250 féle növényből. Az ízesítő kivonatok számos technikai előnyt kínálnak az egész növényekkel, fűszernövényekkel, fűszerekkel szemben. A természetes aromaprofiljuk, erősségük standardizált, hosszú ideig tárolhatók anélkül, hogy az ízprofiljuk megváltozna. Használatukkal nagymértékben csökkenthető a mikrobiológiai kockázat. Termékeink változatos kiszerelési formákban (folyadék, porlasztva szárított, mikrokapszulázott) érhetők el.

 

Bővebb információ:

Tej alapú természetes aromák

Választékunkban speciális természetes EMD (Enzyme Modified Dairy) aromák találhatók. Az EMD aromák tejtermékekből készülnek. Optimalizált fermentációs eljárás és különböző hozzáadott enzimek, mikrobák segítségével a kiinduló alapanyagoknál 15-30-szor koncentráltabb aroma anyagok képződnek. A választék természetes vaj (diacetil), tejszín, tejföl, joghurt aromákból áll. Vaj aromáink között laktóz mentes is rendelkezésre áll. Általában paszta, egyes aromák folyadék és por formában kerülnek forgalomba. Javasolt adagolásuk terméktől függően 0,1-3 %.

 

Bővebb információ:

 

További Elérhetőségek >

E-mail: mtki@mtki.hu

 

Telefon: +36 96/215-711 (Mosonmagyaróvár)

Fax: +36 96/215-789 (Mosonmagyaróvár)

 

Telefon: +36 1/215-01-33 (Budapest)

Fax: +36 1/217-0130 (Budapest)