Természetes színezékek

A természetes összetevők használata jelenleg az elsőszámú trend az élelmiszerek és italok előállításánál. Az élelmiszerek kiválasztásában nem csak az íz a döntő. A fogyasztók elvárásai egyre nagyobbak az élelmiszerek megjelenésével kapcsolatban, a vonzó és étvágygerjesztő termékeket keresik, anélkül, hogy azok mesterséges színezékeket tartalmaznának.

 

Természetes színezék családunk az E-Color™ egy komplett választéka a nagy teljesítményű színező adalékanyagoknak, melyeket természetes nyersanyagokból vontak ki és izoláltak. E-számos színezékeink lehetővé teszik a pontos színcélok elérését, illetve megfelelnek az EU előírásoknak, tehát jogszabályban meghatározott feltételekkel használhatóak. Választékunk lefedi a teljes színskálát (vörös, rózsaszín, lila, sárga, narancssárga, zöld, barna, fekete, stb.).

 

Bővebb információ:

Színező élelmiszerek

Természetes, E-számoktól mentes színező élelmiszer családunk a VegeBrite™. A választékban található színező élelmiszerek gyümölcsök, zöldségek, ehető virágok és algák koncentrátumából készülnek. A VegeBrite™ termékcsalád kiválóan teljesít, élénk árnyalatokról gondoskodik az alkalmazások széles körében. „Clean label” alternatívát nyújt a gyártók számára.

 

Bővebb információ:

Szárított zöldségek és gyümölcsök

A gondosan kiválasztott alapanyagokból, egyedi szárítási technológiákkal (hideg- és meleg porlasztva szárítás, vákuumszárítás, hengerszárítás) előállított szárított zöldségeink és gyümölcseink ízletesek, színesek, biztonságosak és könnyen használhatók. Valódi zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagítva a termékeket, azok egészségesebbé és vonzóbbá válnak. Választékunkban 40% - 100% zöldség -, gyümölcs tartalmú készítmények vannak, változatos megjelenési formákban (különböző szemcseméretű porok, pellet, crisp, granulátum, pehely).

Kiskertem márkanév alatt több népszerű gyümölcspor található termékválasztékunkban, 400 – 500 g-os kiszerelésben. Kiskertem termékcsoportunk webáruházon keresztül is elérhető.

 

Bővebb információ:

Növényi kivonatok

A mai fogyasztók egyre egészség- és önkép tudatosabbá válnak. Egy termék kiválasztásánál nemcsak annak ízét és megjelenését veszik figyelembe, hanem azt is, hogy mennyiben támogatja az életmódválasztásukat. A NAT healthy™ termékcsaládunk a növényi kivonatok teljes sorozatát kínálja a specifikus funkcionális előnyök biztosításához. A kínálatban növényi kivonatok, szupergyümölcsök, gyümölcsök találhatók, számos egészségügyi célra, úgymint, antioxidáns aktivitás, szív-érrendszeri egészség, energia/fizikai teljesítmény, emésztőrendszeri egészség, máj egészség-méregtelenítés, stressz és alvás, szellemi teljesítmény, testtömeg-kezelés, a bőr egészsége, immunerősítés, potencianövelés.

 

Bővebb információ:

Oleorezinek és esszenciális olajok

NAT arom™ termékcsaládunk gazdag palettáját kínálja a növényi kivonatoknak, oleorezineknek, esszenciális olajoknak, több mint 250 féle növényből. Az ízesítő kivonatok számos technikai előnyt kínálnak az egész növényekkel, fűszernövényekkel, fűszerekkel szemben. A természetes aromaprofiljuk, erősségük standardizált, hosszú ideig tárolhatók, anélkül, hogy az íz profiljuk megváltozna. Használatukkal nagymértékben csökkenthető a mikrobiológiai kockázat. Termékeink változatos kiszerelési formákban (folyadék, porlasztva szárított, mikrokapszulázott) érhetők el.

 

Bővebb információ:

Természetes antioxidánsok

Termékválasztékunkban egy sor innovatív természetes növényi kivonat található, melyek képesek helyettesíteni a kémiai antioxidánsokat. Ezek a természetes összetevők meghosszabbítják a húskészítmények eltarthatóságát, anélkül, hogy károsan befolyásolnák azok ízét, megjelenését. Több közülük „clean label” alternatívát nyújt.

 

Rozmaring kivonatok: természetes alternatívái a kémiai antioxidánsoknak, aktív hatóanyagaik a rozmaring növényből származnak, tökéletesen oldhatóak, ezáltal maximális a hatékonyságuk. Rozmaring kivonataink folyékony és por formában is elérhetőek és védik azon élelmiszereket, amelyek érzékenyek a hő, fény, pro-oxidáns vegyületek által indukált oxidációra a feldolgozás és tárolás során. Meg tudják óvni ezen élelmiszereket az avasodástól, íz- és színvesztéstől. A StabilEnhance® termékcsaládba tartozó termékek karnozolsavra és karnozolra standardizálva kerülnek forgalomba, E-számos természetes adalékanyagként (E392), a jogszabályokban meghatározott feltételekkel használhatók.

 

Bővebb információ:

Pektinek

NAT Textur™ termékcsaládunkban az egyik leggyakoribb természetes állományjavító, a pektin számos változata áll rendelkezésre, sűrítő, zselésítő, stabilizáló szerként.

A megfelelő pektinfajta kiválasztása érdekében a tervezett termék jellemzőinek, illetve a gyártási technológiájának az ismerete szükséges. A pH-tól, a szárazanyagtartalomtól, a technológia során alkalmazott hőmérséklettől, a végtermék elvárt állományától, stabilitásától függően különböző pektinfajta jelenthet tökéletes megoldást. Egyedi igények esetén segítséget nyújtunk a megfelelő termék kiválasztásában.

Funkcionális célra rendelkezünk olyan speciális pektinekkel is, amelyek nem sűrítik be a termékeket, kizárólag rostként működnek, velük kapcsolatban egészségre és tápanyagösszetételre vonatkozó állítások is tehetők.

 

Bővebb információ:

Természetes édesítőszerek

Választékunkban a Thaumatococcus daniellii növény terméséből előállított taumatin higított, természetes növényi kivonat változata, a Kemfe™ áll rendelkezésre. A Kemfe™ 5 % és 10 % taumatin tartalommal, por és folyékony formában kerül forgalomba. Természetes aromaanyagként nincs felső korlátja a használatának. Kiválóan alkalmas a mesterséges édesítőszerek és a stevia mellékízének elfedésére, az édes ízérzet erősítésére, az ízek lekerekítésére.

 

Bővebb információ:

Tej alapú természetes aromák

Választékunkban speciális természetes EMC (Enzyme Modified Cheese) és EMD (Enzyme Modified Dairy) aromák találhatók. Az EMC és EMD aromák sajtokból, ill. más tejtermékekből készülnek. Optimalizált fermentációs eljárás és különböző hozzáadott enzimek, mikrobák segítségével a kiinduló alapanyagoknál 15-30-szor koncentráltabb aroma anyagok képződnek. A választék természetes sajt (cheddar, gouda, edami, emmentáli, krémsajt, kéksajt, parmezán, kecskesajt, juhsajt, camembert, mozzarella, kaskaval, stb.), vaj (diacetil), tejszín, tejföl, joghurt aromákból áll. Általában paszta, egyes aromák folyadék és por formában kerülnek forgalomba. Javasolt adagolásuk terméktől függően 0,1-3 %. Felhasználásukat elsősorban ömlesztett sajtokhoz, vajkrémhez, növényi zsíros termékekhez, light sajtokhoz, stb. javasoljuk.

 

Bővebb információ:

Csokoládé darabkák

Jégkrémbe, tejtermékekbe, müzlibe, kekszekbe

 

A több százféle forma és összetétel közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb változatot, de kérésre egyedi receptúrák is elérhetőek.

A sütésálló, a fehér és rózsaszín csokoládék mellett probiotikus és alacsony glikémiás indexű változat is szerepel a kínálatban, de a csokoládé mellett, nugát, trüffel, karamell és joghurt alapú termékek is rendelhetőek.

 

Bővebb információ:

További Elérhetőségek >

E-mail: mtki@mtki.hu

 

Telefon: +36 96/215-711 (Mosonmagyaróvár)

Fax: +36 96/215-789 (Mosonmagyaróvár)

 

Telefon: +36 1/215-01-33 (Budapest)

Fax: +36 1/217-0130 (Budapest)