Tejipari technológiai kutatás-fejlesztéseink célja, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek az emberi szervezet számára egészségesek, jótékony hatásúak és minőségileg kiemelkedőek.

Szolgáltatások

Biológiai kutatás-fejlesztések

E kutatások megalapozzák egyes termékek, szolgáltatások kifejlesztését, vagy megoldást kínálnak gyakorlati problémákra, ezáltal közvetlenül járulnak hozzá a üzletfeleink sikerességéhez. Modern biológiai, biotechnológiai módszerek, eszközök és eljárások alkalmazása mikroorganizmusok mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és humán egészségügyi hasznosításának céljából.

 

 

Gyártástechnológia és, termékfejlesztés

Nagy tudással rendelkezünk az összes tejipari technológiákban. Ezek segítségével mód nyilik a gyártástechnológiák korszerűsítésére, különös tekintettel az anyag- és energiahatékonyságra és korszerű termékek létrehozására. Megbízás alapján vállalkozunk tejtermékek fejlesztésére és receptúrák kidolgozására. Kidolgozzuk a hozzá kapcsolódó gyártástechnológiákat kísérleti üzemi szinten, majd közreműködünk az ipari adaptációban és megvalósításban.

 

 

Oktatás, szakértői tanácsadás

Szakképzett mérnökeink széleskörű tanácsadást tudnak nyújtani például:

• tejipari technológiai problémák megoldásában, ill. gyártásproblémák, minőségproblémák feltárásában,

• komplex tejipari beruházások döntés-előkészítésében, piaci háttér információk nyújtásában, gyártóvonalak összeállításában és méretezésében,

• gyártóberendezések beszerzésének előkészítésében, tenderkiírásokban

• technológiai-műszaki ajánlatok véleményezésében,

• közreműködés beüzemelésben,

• üzemi veszteségforrások feltérképezésében.

 

 

kísérleti üzemi bérmunka

Kísérleti üzemi berendezéseinken kipróbálhatja saját receptúráit, tanulmányozhatja a megválasztott technológiai paraméterek hatását a termékre. Szakembereink tudásukkal, tanáccsal közben segítik Önt. A tejiparon kívül más élelmiszeripari cégektől is várjuk az érdeklődőket.

 

Kísérleti üzemünk a következő berendezésekkel szolgál:

Lemezes pasztőr fölöző 1000 l/h, kis fölöző, sajt- és túrógyártás berendezései (150 l-es sajtkádak, 500 l-es sajtkádak, prés, sózó, érlelő, védőgázas sajtcsomagoló), klímaszekrények, 2 fokozatú Rannie homogénező max. 300 bar, max. 450 l/h, stephan Kutter 25 l, stephan Kutter 2 l, kerámia mikroszűrő 0,14 μm és 1,4 μm, 4,3” ultraszűrő 6,8 m2 szűrőfelülettel, 6,3” ultraszűrő 30 m2 vagy 60 m2 szűrőfelülettel, 6,3” mikroszűrő 15 m2 vagy 30 m2 szűrőfelülettel, 4” nanoszűrő/reverz oszmózis berendezés 13,5 m2 vagy 27 m2 szűrőfelülettel, infúziós hőkezelő berendezés 100 l/h, 100 °C – 130 °C közötti hőkezeléshez, APV szakaszos vákuumbepárló berendezés, 40 kg/h vízelpárologtatási kapacitás, Niro porlasztva szárító, 30 kg/h vízelpárologtatási kapacitás.

Ha megrendelést szeretne leadni vagy több információra van szüksége keresse kollégánkat.

 

Tejipari kutatás-fejlesztési osztályvezető:

BUKOVICS Solveig

TEL.: +36 96 215-711, MELLÉK: 131

Elérhetőségek >

E-mail: mtki@mtki.hu

Telefon: +36 96/215-711

Fax: +36 96/215-789