Termékfejlesztés, gyártástechnológia fejlesztés

Nagy tudással rendelkezünk az összes tejipari technológiákban. Ezek segítségével mód nyilik a gyártástechnológiák korszerűsítésére, különös tekintettel az anyag- és energiahatékonyságra és korszerű termékek létrehozására. Megbízás alapján vállalkozunk tejtermékek fejlesztésére és receptúrák kidolgozására. Kidolgozzuk a hozzá kapcsolódó gyártástechnológiákat kísérleti üzemi szinten, majd közremüködünk az ipari adaptációban és megvalósításban.

 

Biológiai kutatás-fejlesztések

E kutatások megalapozzák egyes termékek, szolgáltatások kifejlesztését, vagy megoldást kínálnak gyakorlati problémákra, ezáltal közvetlenül járulnak hozzá a üzletfeleink sikerességéhez. Modern biológiai, biotechnológiai módszerek, eszközök és eljárások alkalmazása mikroorganizmusok mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és humán egészségügyi hasznosításának céljából.

 

Szakértői tanácsadás, oktatás

Szakképzett mérnökeink széleskörű tanácsadást tudnak nyújtani például:

   tejipari technológiai problémák megoldásában, ill. gyártásproblémák, minőségproblémák feltárásában,

   komplex tejipari beruházások döntés-előkészítésében, piaci háttér információk nyújtásában, gyártóvonalak összeállításában és méretezésében,

   gyártóberendezések beszerzésének előkészítésében, tenderkiírásokban

   technológiai-műszaki ajánlatok véleményezésében,

   közremüködés beüzemelésben,

   üzemi veszteségforrások feltérképezésében.

Az MTKI Kft. kiemelkedő eredményeket ért el a tejipari membránszeparációs technológiák fejlesztésében. A közreműködésünkkel megvalósult üzemek évi 10 ezer tonna „magyar krémfehérsajtot” gyártanak. A világ első tejfehérje koncentrátum por üzemét, az Intézet szabadalmára alapozva létesítették. Azóta a technológia – különböző változatokban világszerte elterjedt.

 

A 2000-es évek legújabb, legjelentősebb eredménye a mikroszűrés-ultraszűrés-vákuumbepárlás-porlasztva szárítás technológiai műveletein alapuló micerállis kazein izolátum fejlesztése és nagyüzemi gyártástechnológiájának kidolgozása volt. A technológiánk alapján gyártott nagy hőstabilitású, natív micelláris kazein – amely kiváló alapanyagnak bizonyult többek között sajtok, UHT hőkezelt tejitalok és speciális tápszerek gyártásához – a jövő világszerte keresett speciális ingrediensei lehetnek.

Igénybevehető kísérleti üzemi bérmunka

 

Kísérleti üzemi berendezéseinken kiprobálhatja saját receptúráit, tanulmányozhatja a megválasztott technológiai paraméterek hatását a termékre. Szakembereink tudásukkal, tanáccsal közben segítik Önt. A tejiparon kívül más élelmiszeripari cégektől is várjuk az érdeklődőket.

 

 

Kísérleti üzemünk a következő berendezésekkel szolgál:

 

   Lemezes pasztőr, fölöző 1000 l/h

   Kis fölöző

   Sajt- és túrógyártás berendezései (150 l-es sajtkádak, 500 l-es sajtkádak, prés, sózó, érlelő, védőgázas sajtcsomagoló)

   Klimaszekrények

   2 fokozatú Rannie homogénező max. 300 bar, max. 450 l/h

   Stephan Kutter 25 l

   Stephan Kutter 2 l

   Kerámia mikroszűrő 0,14 μm és 1,4 μm

   4,3” ultraszűrő 6,8 m2 szűrőfelülettel

   6,3” ultraszűrő 30 m2 vagy 60 m2 szűrőfelülettel

   6,3” mikroszűrő 15 m2 vagy 30 m2 szűrőfelülettel

   4” nanószűrő/reverz oszmózis berendezés 13,5 m2 vagy 27 m2 szűrőfelülettel

   infúziós hőkezelő berendezés 100 l/h, 100 °C – 130 °C közötti hőkezeléshez

   APV szakaszos vákuumbepárló berendezés, 40 kg/h vízelpárológtatási kapacítás

   Niro porlasztva szárító, 30 kg/h vízelpárológtatási kapacitás

 

 

 

Fejlesztéseink célja, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek az emberi szervezet számára egészségesek, jótékony hatásúak és minőségileg kiemelkedőek.

Tejipari kutatások

Ha megrendelést szeretne leadni vagy több információra van szüksége akkor válassza a kapcsolatfelvétel valamely módját az alábbi gombra kattintva vagy:

Tejipari kutatás-fejlesztési osztályvezető

BUKOVICS Solveig

TEL.: +36 96 215-711 MELLÉK: 131

Kapcsolat

Tejipari kutatás

Fejlesztéseink célja, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek az emberi szervezet számára egészségesek, jótékony hatásúak és minőségileg kiemelkedőek.

Ha megrendelést szeretne leadni vagy több információra van szüksége akkor válassza a kapcsolatfelvétel valamely módját az alábbi gombra kattintva.

Tejipari kutatás-fejlesztési osztályvezető

BUKOVICS Solveig

TEL.: +36 96 215-711 MELLÉK: 131

Kapcsolat

Az MTKI Kft. kiemelkedő eredményeket ért el a tejipari membránszeparációs technológiák fejlesztésében. A közreműködésünkkel megvalósult üzemek évi 10 ezer tonna „magyar krémfehérsajtot” gyártanak. A világ első tejfehérje koncentrátum por üzemét, az Intézet szabadalmára alapozva létesítették. Azóta a technológia – különböző változatokban világszerte elterjedt.

 

A 2000-es évek legújabb, legjelentősebb eredménye a mikroszűrés-ultraszűrés-vákuumbepárlás-porlasztva szárítás technológiai műveletein alapuló micerállis kazein izolátum fejlesztése és nagyüzemi gyártástechnológiájának kidolgozása volt. A technológiánk alapján gyártott nagy hőstabilitású, natív micelláris kazein – amely kiváló alapanyagnak bizonyult többek között sajtok, UHT hőkezelt tejitalok és speciális tápszerek gyártásához – a jövő világszerte keresett speciális ingrediensei lehetnek.

Termékfejlesztés, gyártástechnológia fejlesztés

Nagy tudással rendelkezünk az összes tejipari technológiákban. Ezek segítségével mód nyilik a gyártástechnológiák korszerűsítésére, különös tekintettel az anyag- és energiahatékonyságra és korszerű termékek létrehozására. Megbízás alapján vállalkozunk tejtermékek fejlesztésére és receptúrák kidolgozására. Kidolgozzuk a hozzá kapcsolódó gyártástechnológiákat kísérleti üzemi szinten, majd közremüködünk az ipari adaptációban és megvalósításban.

 

Biológiai kutatás-fejlesztések

E kutatások megalapozzák egyes termékek, szolgáltatások kifejlesztését, vagy megoldást kínálnak gyakorlati problémákra, ezáltal közvetlenül járulnak hozzá a üzletfeleink sikerességéhez. Modern biológiai, biotechnológiai módszerek, eszközök és eljárások alkalmazása mikroorganizmusok mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és humán egészségügyi hasznosításának céljából.

 

Szakértői tanácsadás, oktatás

Szakképzett mérnökeink széleskörű tanácsadást tudnak nyújtani például:

   tejipari technológiai problémák megoldásában, ill. gyártásproblémák, minőségproblémák feltárásában,

   komplex tejipari beruházások döntés-előkészítésében, piaci háttér információk nyújtásában, gyártóvonalak összeállításában és méretezésében,

   gyártóberendezések beszerzésének előkészítésében, tenderkiírásokban

   technológiai-műszaki ajánlatok véleményezésében,

   közremüködés beüzemelésben,

   üzemi veszteségforrások feltérképezésében.

Igénybevehető kísérleti üzemi bérmunka

 

Kísérleti üzemi berendezéseinken kiprobálhatja saját receptúráit, tanulmányozhatja a megválasztott technológiai paraméterek hatását a termékre. Szakembereink tudásukkal, tanáccsal közben segítik Önt. A tejiparon kívül más élelmiszeripari cégektől is várjuk az érdeklődőket.

 

Kísérleti üzemünk a következő berendezésekkel szolgál:

 

   Lemezes pasztőr, fölöző 1000 l/h

   Kis fölöző

   Sajt- és túrógyártás berendezései (150 l-es sajtkádak, 500 l-es sajtkádak, prés, sózó, érlelő, védőgázas sajtcsomagoló)

   Klimaszekrények

   2 fokozatú Rannie homogénező max. 300 bar, max. 450 l/h

   Stephan Kutter 25 l

   Stephan Kutter 2 l

   Kerámia mikroszűrő 0,14 μm és 1,4 μm

   4,3” ultraszűrő 6,8 m2 szűrőfelülettel

   6,3” ultraszűrő 30 m2 vagy 60 m2 szűrőfelülettel

   6,3” mikroszűrő 15 m2 vagy 30 m2 szűrőfelülettel

   4” nanószűrő/reverz oszmózis berendezés 13,5 m2 vagy 27 m2 szűrőfelülettel

   infúziós hőkezelő berendezés 100 l/h, 100 °C – 130 °C közötti hőkezeléshez

   APV szakaszos vákuumbepárló berendezés, 40 kg/h vízelpárológtatási kapacítás

   Niro porlasztva szárító, 30 kg/h vízelpárológtatási kapacitás

 

 

 

Fejlesztéseink célja, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek az emberi szervezet számára egészségesek, jótékony hatásúak és minőségileg kiemelkedőek.

Ha megrendelést szeretne leadni vagy több információra van szüksége akkor válassza a kapcsolatfelvétel valamely módját az alábbi gombra kattintva.

Tejipari kutatás-fejlesztési osztályvezető

BUKOVICS Solveig

TEL.: +36 96 215-711, MELLÉK: 131

Kapcsolat

Az MTKI Kft. kiemelkedő eredményeket ért el a tejipari membránszeparációs technológiák fejlesztésében. A közreműködésünkkel megvalósult üzemek évi 10 ezer tonna „magyar krémfehérsajtot” gyártanak. A világ első tejfehérje koncentrátum por üzemét, az Intézet szabadalmára alapozva létesítették. Azóta a technológia – különböző változatokban világszerte elterjedt.

 

A 2000-es évek legújabb, legjelentősebb eredménye a mikroszűrés-ultraszűrés-vákuumbepárlás-porlasztva szárítás technológiai műveletein alapuló micerállis kazein izolátum fejlesztése és nagyüzemi gyártástechnológiájának kidolgozása volt. A technológiánk alapján gyártott nagy hőstabilitású, natív micelláris kazein – amely kiváló alapanyagnak bizonyult többek között sajtok, UHT hőkezelt tejitalok és speciális tápszerek gyártásához – a jövő világszerte keresett speciális ingrediensei lehetnek.

Termékfejlesztés, gyártástechnológia fejlesztés

Nagy tudással rendelkezünk az összes tejipari technológiákban. Ezek segítségével mód nyilik a gyártástechnológiák korszerűsítésére, különös tekintettel az anyag- és energiahatékonyságra és korszerű termékek létrehozására. Megbízás alapján vállalkozunk tejtermékek fejlesztésére és receptúrák kidolgozására. Kidolgozzuk a hozzá kapcsolódó gyártástechnológiákat kísérleti üzemi szinten, majd közremüködünk az ipari adaptációban és megvalósításban.

Biológiai kutatás-fejlesztések

E kutatások megalapozzák egyes termékek, szolgáltatások kifejlesztését, vagy megoldást kínálnak gyakorlati problémákra, ezáltal közvetlenül járulnak hozzá a üzletfeleink sikerességéhez. Modern biológiai, biotechnológiai módszerek, eszközök és eljárások alkalmazása mikroorganizmusok mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és humán egészségügyi hasznosításának céljából.

Szakértői tanácsadás, oktatás

Szakképzett mérnökeink széleskörű tanácsadást tudnak nyújtani például:

• tejipari technológiai problémák megoldásában, ill. gyártásproblémák, minőségproblémák feltárásában,

komplex tejipari beruházások döntés-előkészítésében, piaci háttér információk nyújtásában, gyártóvonalak összeállításában és méretezésében,

gyártóberendezések beszerzésének előkészítésében, tenderkiírásokban

technológiai-műszaki ajánlatok véleményezésében,

közremüködés beüzemelésben,

üzemi veszteségforrások feltérképezésében.

Igénybevehető kísérleti üzemi bérmunka

 

Kísérleti üzemi berendezéseinken kiprobálhatja saját receptúráit, tanulmányozhatja a megválasztott technológiai paraméterek hatását a termékre. Szakembereink tudásukkal, tanáccsal közben segítik Önt. A tejiparon kívül más élelmiszeripari cégektől is várjuk az érdeklődőket.

 

Kísérleti üzemünk a következő berendezésekkel szolgál:

 

   Lemezes pasztőr, fölöző 1000 l/h

   Kis fölöző

   Sajt- és túrógyártás berendezései (150 l-es sajtkádak, 500 l-es sajtkádak, prés, sózó, érlelő, védőgázas sajtcsomagoló)

   Klimaszekrények

   2 fokozatú Rannie homogénező max. 300 bar, max. 450 l/h

   Stephan Kutter 25 l

   Stephan Kutter 2 l

   Kerámia mikroszűrő 0,14 μm és 1,4 μm

   4,3” ultraszűrő 6,8 m2 szűrőfelülettel

   6,3” ultraszűrő 30 m2 vagy 60 m2 szűrőfelülettel

   6,3” mikroszűrő 15 m2 vagy 30 m2 szűrőfelülettel

   4” nanószűrő/reverz oszmózis berendezés 13,5 m2 vagy 27 m2 szűrőfelülettel

   infúziós hőkezelő berendezés 100 l/h, 100 °C – 130 °C közötti hőkezeléshez

   APV szakaszos vákuumbepárló berendezés, 40 kg/h vízelpárológtatási kapacítás

   Niro porlasztva szárító, 30 kg/h vízelpárológtatási kapacitás