Bor és pálinka készítés

Borászatok és pálinkafőzdék számára biztosítunk modern technológiához szükséges technológiai segédanyagokat, élesztőket, enzimeket és almasavbontó kultúrákat. A kínált termékekkel a piaci igényeknek legmegfelelőbb technológia valósítható meg.

A világpiaci trendekhez igazodó, friss, gyümölcsös, gazdag íz- és zamatanyagú borok készíthetőek. Komplett, az erjesztés megvalósításához szükséges segédanyagok nagy választékát kínáljuk a legkülönfélébb technológiai igények megvalósításához.

A gyakorlati kérdések és felmerülő megoldandó feladatokhoz gyártási tapasztalattal és szakmai ismeretekkel rendelkező kollégák nyújtnak segítséget, hogy a kiváló termékek kiválasztása és technológiai alkalmazása a legtökéletesebb legyen.

Az ágazatban képviselt cégeink: Chr. Hansen, Viniflora, Fermentis, Springer Oenologie

A Chr. Hansen cég az első üzem létesítését 1874-ben valósította meg, az alapító Christian Ditlev Ammentorp Hansen volt. Mára a cég a világ vezető alamasavbontó kultúra gyártójává nőtte ki magát. Alamsavbontó kultúrákon kívül speciális nem saccharomyces élesztőtörzsek előállításával is foglalkozik, mellyel a piacon egyedi helyet foglal el.   A Fermentis a Le Saffre cégcsoport borászati erjesztés területét képviseli. A Le Saffre 1853-ban kezdte meg működését, jelenleg mind az öt kontinensen képviselteti magát és vezető piaci pozíciója van a élesztőgyártás területén. A termékek között megtalálhatóak a borászati élesztőtörzsek, élesztőkivonatok, karakterizáló tápanyagok és enzimek.   A Chr. Hansen céget közel húsz éve, a Fermentis céget több mint három éve képviseli az Intézet a magyarországi piacon.   Mindkét cég termékei kiválóak, tökéletes alkoholos és nem alkoholos erjesztés valósítható meg a termékekkel, nagyon jó minőségben.

110 éve MTKI