Menü

Köszöntjük az Intézet honlapján!

Dr. KOCSIS Róbert

Dr. KOCSIS Róbert

ügyvezető
Tel: + 36 30/517-58-24

CSÁSZÁR Gábor

CSÁSZÁR Gábor

általános igazgatóhelyettes
Tel: +36 96/215-711/115

A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft., amelyet Magyar Királyi Tejkísérleti Állomás néven 1903-ban alapítottak Mosonmagyaróváron, ma Magyarország egyik legpatinásabb élelmiszeripari kutató-fejlesztő és szolgáltató intézete. Feladata megalakulása óta változatlanul a tejtermelés, a tejtermékek, az élelmiszerek, az élelmiszer-minőség és az élelmiszer-biztonság fejlesztése. Az Intézet múltja eredményekben rendkívül gazdag, jelene sikeres. Sokrétű tevékenysége ma messze túlmutat a tejgazdaságon.

Portfóliónk legjelentősebb területei:

  • Tudományos alap- és alkalmazott kutatás,
  • Élelmiszeripari technológiai kutatás-fejlesztés,
  • Technológiai szaktanácsadás, termékfejlesztés,
  • Természetes összetevők és adalékanyagok forgalmazása az élelmiszeripar, az étrend-kiegészítők iparának és a kozmetikai ipar területén
  • Laboratóriumi vizsgálati módszerek fejlesztése, vizsgálati szolgáltatások,
  • Laboratóriumi vizsgálatokra épülő élelmiszeripari szaktanácsadás,
  • Élelmiszerek, étrend-kiegészítők, gyógyászati célra szánt tápszerek hatósági engedélyeztetése, gyártása és kereskedelme,
  • Oktatás.

Fontosabb tevékenységeink:

Kutatás-fejlesztés és innováció

Az Intézet tevékenységének középpontjában tejipari – de növekvő mértékben más iparágakat is megcélzó – élelmiszeripari gyakorlatorientált kutatás-fejlesztés és innováció áll. Ez kiterjed a saját vállalkozásban vagy a megbízóink felkérése alapján végzett:

  • Korszerű gyártmányok, anyag- és energiatakarékos, környezetkímélő gyártási eljárások kidolgozására;
  • Nagy hozzáadott értékű, funkcionális egészségvédő tejtermékek és más élelmiszerek, valamint gyártástechnológiáik fejlesztésére;
  • Funkcionális, egészségvédő étrend-kiegészítők fejlesztésére;
  • A minőség és az élelmiszer-biztonság fejlesztésére.
  • Termékek minőségének javítására;
  • Know-how átadására;
  • Tenderek kiírására, ajánlatok elbírálására;
  • Beruházások komplex döntés-előkészítési folyamatának lebonyolítására;
  • Szakértői tanácsadásra;
  • Kísérleti üzemi szinten történő termékfejlesztésre.

Szolgáltatás

Az Intézet szolgáltatási tevékenységét hazai és külföldi élelmiszeripari vállalatok élelmiszer- alapanyagainak, félkész- és késztermékeinek, illetve kis- és nagykereskedők élelmiszer termékeinek komplett vizsgálata, a hazai tejtermelők tejének vizsgálata és árkonzekvens minősítése, valamint étrend-kiegészítők, gyógyhatású termékek és gyógyszerek vizsgálata jelenti. E tevékenységet az élelmiszeripari, gyógyszeripari és az állatgyógyszerek vizsgálatához megfelelő akkreditációval rendelkező, korszerűen felszerelt Kutató-Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratóriuma végzi.

Kereskedelem

Intézetünk 1991 óta képvisel Magyarországon neves természetes élelmiszeripari összetevőket és adalékanyagokat gyártó cégeket, és értékesíti termékeiket az élelmiszeriparban, az étrend-kiegészítő iparban és a gyógyszeriparban. Kiemelt figyelmet fordítunk a természetes megoldásokra, ennek jegyében állítottuk össze jelenlegi termékválasztékunkat. Forgalmazott termékeink szakterületükön a legmagasabb minőséget képviselik. Élelmiszereink egészségesebbé tételéhez, funkcionális élelmiszerek és étrend-kiegészítők kifejlesztéséhez nyújtunk komplex segítséget, korszerű kísérleti üzemünk, akkreditált vizsgáló laboratóriumunk támogatásával.

Termékgyártás

Cégünknél 2004-ben indult el tejhez köthető étrend-kiegészítők, speciális gyógyászati célra szánt tápszerek és gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények fejlesztése és gyártása. Egészségvédő termékeinket Bonolact® márkanév alatt hozzuk forgalomba. Bonolact® probiotikus készítményeinkben megtestesül az Intézet baktériumtörzsek izolálásában és gyártásában, valamint az élő mikroorganizmusokat tartalmazó élelmiszerek és állati tápszerek fejlesztésében szerzett több évtizedes tapasztalata.

Állami feladatok:

  • Termelői nyerstej árkonzekvens minősítése.
  • Az európai Unió tejpiaci támogatásainak igénylésével összefüggő szakértői és minőség-ellenőrzési feladatok.

Az Intézet erősségei:

  • A nemzetközi ismereteket átfogó technológiai és tudásbázis
  • Képzett, nemzetközi szinten tapasztalt csapat
  • Gyors, pontos, tervszerű munkavégzés
  • Bizalmas adatkezelés
  • A kutatás-fejlesztést támogató kísérleti üzem
  • Akkreditált laboratóriumaink

Célunk és feladatunk a tejgazdaság, a tejtermelés, a minőségi élelmiszerek és az élelmiszer-biztonság fejlesztése.

szechenyi